MILC gépek tesztjei

Utolsó frissítés: 2020.10.28.

Panasonic Lumix S5 teszt

Manapság a fotótechnika legdinamikusabban fejlődő szegmense a full-frame szenzoros tükör nélküli gépeké. Nem kérdés, hogy a kisfilmes szenzorral szerelt MILC-ek idővel biztosan leváltják a DSLR-ek egy részét. Persze mindig lesznek, akik a tükrös fotózás szerelmesei maradnak, amivel persze semmi baj. De azok, akik kedvező áron szeretnének hozzájutni a legmodernebb technikához, azok a Panasonic MILC-ek között is megtalálják már a belépő(bb) kategóriát, azaz az 1 millió Ft alatti árú full-frame szenzoros gépet. Ez pedig a Panasonic S5!
Tovább a tesztre >>

Nikon Z 5 teszt

Az internet sötét bugyraiban sok-sok véleményt lehet találni a két nagy DSLR gyártó, a Canon és a Nikon tükör nélküli fényképezőgépeiről, illetve a felvállalt irányról. Nem kérdéses, hogy nem mindenki elégedett a fejlesztések ütemével, pláne a Canon esetében, ahol profinak tűnő első full-frame MILC után egy belépőszintű jött, majd csak ezt követően érkeztek meg a szenzorstabilizálással is ellátott modellek.
A Nikon ezzel szemben 2018-ban rögtön két profi felhasználásra is alkalmas modellel indította utjára a Nikon Z full-frame MILC rendszerét, most pedig itt a kedvezőbb árú Z 5-ös modell.
Tovább a tesztre >>

Canon EOS R5 teszt

A Canon egyszerre hozta ki az EOS R6 és EOS R5 tükör nélküli, full-frame szenzoros fényképezőgépeiket, amelyek elsőként kínálnak szenzorstabilizálást a sorozatban, ez pedig egyet jelenthet azzal, hogy igazán versenyképes vázakat kreált a Canon.
Tovább a tesztre >>


Canon EOS R6 teszt

17 évvel ezelőtt, 2003-ban, amikor megjelent a Canon első elérhető árú digitális tükörreflexes gépe, az EOS 300D, akkor úgy éreztem, hogy itt az idő.
Itt az idő arra, hogy sok évnyi kompakt nyüstölés után fejest ugorjak végre a tükörreflexesek világába. Most hasonlót érezhetünk, ha kezünkbe vesszük a Canon szenzorstabilizációval ellátott EOS R6-ját: itt az idő, hogy lecseréjük végre az elavult DSLR gépünket és élvezzük a MILC-ek által nyújtott nagyobb szabadságot!
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M1 Mark III teszt

Amikor az Olympus 2009-ben bemutatta az első tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépét, valószínűleg senki sem gondolta, hogy 10 évvel később profiknak kínál majd ugyanebben a rendszerben integrált portrémarkolatos gépet. Pedig ez történt, hiszen tavaly…
Tovább a tesztre >>

Nikon Z 50 teszt

A Nikon 2018-ban debütált Z rendszer nem csak full-frame szenzorhoz jó. Adott egy lehetőséget arra is, hogy APS-C (DX méretű) szenzorral is kipróbálja magát a Nikon a tükör nélküli gépek piacán. Megérkezett hát az első APS-C szenzoros Nikon MILC, a Z 50.
Tovább a tesztre >>

Nikon Z 6 teszt

A Nikon a 2018-as Photokinán lépett be a full-frame szenzoros, tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek piacára, ekkor jelentette be ugyanis a Z rendszerét. Ráadásul nem egy, hanem rögtön két fényképezőgép vázzal is indított: a nagyobb felbontást igénylő fotósokat a Z 7-tel, a többieket a Z 6-tal vették célba. Noha a felbontáson kívül akad még egy-két apróbb eltérés a két gép között, az tagadhatatlan tény, hogy mindkét váz alkalmas profi felhasználásra is, jóllehet, egyikük sem rendelkezik a profik körében ma már megszokott dupla kártyafoglalattal.
Tovább a tesztre >>

Canon EOS RP teszt

Amikor tavaly nyár végén a Nikon és a Canon bemutatták saját full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépeiket, még mindenki úgy gondolta, hogy a Nikon nagy előnyre tesz majd szert, hiszen egyszerre két gépet is piacra fog dobni, miközben a Canon csak az EOS R-t kínálja majd. De valójában a Canon is két modellel készült a MILC frontra, de ezeket időben eltolva jelentette be.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix S1R teszt

Aki folyamatosan nyomon követi a fotótechnika fejlődését, biztosan fejből vágja már azt az ezerszer elmondott tényt, hogy a Panasonic 10 évvel ezelőtt kezdett bele a tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek piaci bevezetésébe. Az elmúlt 10 év alatt bebizonyosodott, hogy az amatőr és haladó amatőr fotósok mellett a videográfusokat is sikeresen megcélozta termékeivel a Panasonic, akik a mikro NégyHarmad rendszerben a legtöbb féle gépet kínálták és kínálják. Most pedig harcba indultak a profi fotósok kegyeiért, hiszen útjára indították full-frame szenzoros tükör nélküli rendszerüket.
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M1X teszt

A cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépek egyik úttörője az az Olympus, akik 10 évvel ezelőtt a Panasonic-kal karöltve alapították meg a mikro NégyHarmados rendszert. Érdekes módon eleinte az Olympus inkább a kis méretű, zsebgépekhez hasonló vázakkal tolta a MILC szekeret és az induláshoz képest csak 3 évvel később (2012-ben) jelent meg az első „SLR-like”, azaz komolyabb markolattal és elektronikus keresővel is rendelkező modellel, az E-M5-tel. De újabb 1,5 évet kellett várni az első, igazán magas színvonalú szolgáltatásokkal és képességekkel megáldott, felső kategóriás MILC-re, az E-M1-re.
Nagyjából innen indul az E-M1X története is, hiszen a profikat is megcélzó modell ezt követően 2016-ban kapta meg azt a modellfrissítését (az E-M1 Mark II-t), amely az E-M1X alapjául szolgált.
Tovább a tesztre >>

Fujifilm X-T3 teszt

A Fujifilm MILC szegmensében kiemelt fontosságú az X-T széria, hiszen első felső kategóriás APS-C MILC, az X-Pro 1 után az X-T1 volt a következő gép, amely tudásával a belépőszint, illetve alsó-középkategória fölé emelkedett. A 2014-ben útjára indított sorozat két évente frissül, így idén a szeptember végi Photokina előtt megkapta harmadik tagját, az X-T3-at, amely elsőként kínál a Fujifilm APS-C MILC-ei között 26 Mpixeles felbontást.
Tovább a tesztre >>

Canon EOS R teszt

Érdekes volt látni, de egyben érthető is, ahogy a két DSLR nagyhatalom, a Canon és a Nikon miként csúsztatta, halogatta a full-frame szenzoros tükör nélküli gépeik megjelenését, aztán egyszer csak varázsütésre, szinte egyszerre hozták ki a saját megoldásaikat.

Bár azt nem lehet mondani, hogy azonos utat választott volna a Canon és a Nikon, már csak azért sem, mert a Nikon rögtön két modellel indított, míg a Canon egyelőre egy full-frame szenzoros MILC-et kínál, az EOS R-t.
Tovább a tesztre >>

Nikon Z 7 teszt

A Nikon idei legnagyobb dobása az augusztus végi full-frame szenzoros, tükör nélküli cserélhető objektíves rendszerének és két új fényképezőgépének bejelentése volt. Bár már a MILC területen régóta jelen van a Nikon is, a komolyabb igények kielégítésére alkalmas full-frame, azaz 36×24 mm szenzorméretű MILC-ek eddig nem szerepeltek a kínálatban. Egyesek szerint kicsit későn ugrott be a Nikon ebbe a szegmensbe, mások szerint még most sincs rá komoly szükség. Ezzel lehet vitatkozni pro és kontra, de ez hozzáállás és megszokás kérdése. Az mindenesetre tény, hogy jelenleg a tükör nélküli fényképezőgépek fejlődnek a leginkább és ez az a terület, ahol évről évre komoly előrelépések történnek.
Tovább a tesztre >>

Canon EOS M50 teszt

Cikkünk tárgya, az EOS M50 külsőben leginkább az EOS M5-re hajaz, hiszen rendelkezik elektronikus keresővel és kényelmes markolattal is, használhatóságában viszont inkább az EOS xxxD szériához hasonlítható, mivel csak egyetlen vezérlőtárcsája van, így kezelése nem annyira könnyed, mint az M5-é (és az M6-é, no meg mint az EOS xxD DSLR-eké). Bár azt gondolhatnánk, hogy képességeiben az új M50 alulmarad majd az M5-tel szemben, ez nem így van. Az EOS M50 lett ugyanis az első Canon MILC, amelyik 4k videofelvételt kínál. S mivel külső mikrofont is csatlakoztathatunk a géphez, nem véletlen, hogy a Canon elsősorban erre támaszkodva igyekszik népszerűsíteni az M50-et, így vloggereknek is ajánlva.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix GH5S teszt

Az év elején a Panasonic szinte a teljes szakmának meglepetést okozott, amikor bejelentette új videóguru gépét, a GH5S modellt. Na nem azért, mert januárban nem szokás új termékkel előrukkolni, épp ellenkezőleg, mindenki várt új terméket a legtöbb gyártótól. De a Panasonic GH5S azért volt meglepő, mert gyakorlatilag szembe megy az egyre nagyobb felbontású gépeket produkáló általános trenddel.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix G9 teszt

A Panasonic még tavaly ősszel jelentette be a középkategóriás felső szegmensébe sorolható MILC szériájának legújabb tagját, a G9-et. A cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépek között egy ideig sokkal gyorsabb modellváltás volt megfigyelhető, a G9 azonban 2 évvel a G7 megjelenését követően látott napvilágot.
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M10 Mark III teszt

Hozzávetőlegesen két évvel ezelőtt frissítette az Olympus az E-M10 gépét és akkor jelentette be a második kiadását, azaz a Mark II modellt. A két évenkénti termékfrissítés a középkategóriában teljesen megszokott és igazság szerint el is várt, így idén már számítottunk rá, hogy jön az új modell. A szenzor felbontása maradt a régi, ahogy egyébként a specifikáció főbb pontjai is változatlanok, leszámítva a gyorsabb UHS-II-es memóriakártyák kezelését, valamint a ma már igencsak elterjedt Ultra HD felbontású videofelvétel készítést.
Tovább a tesztre >>

Fujifilm GFX 50S teszt

A Fujifilm nagyon jól tudja, hogy nem feltétlenül a szenzorméreten és a szolgáltatásokon múlik a siker. Sokkal inkább azon, hogy megtalálják azokat, akik igényeit eddig nem, vagy csak kevesen elégítették ki. Így tehát a japán gyártó a tavalyi Photokinán nem full-frame MILC-et dobott be újdonságként, hanem óriásit álmodva és nagyot lépve rögtön a középformátumba ugrott fejest.
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M1 Mark II teszt

Az Olympus már az OM-D széria első megjelenésekor, 2013-ban bizonyította, hogy célja a profik meghódítása. A zászlóshajó E-M1 továbbfejlesztését a tavalyi Photokinán jelentette be a japán cég, ahol a fejlesztés során érintett újdonságokról is szót ejtett, de végleges modellt ekkor még nem tudott mutatni az érdeklődőknek. Most viszont a hosszabb időt igénybe vevő részletes tesztünkhöz is megkaptuk az új csúcsmodellt, a 20 Mpixeles CMOS szenzorral szerelt, ultragyors sorozatra és 4k videóra is képes E-M1 Mark II vázat és egy pár remek objektívet.
Tovább a tesztre >>

Canon EOS M5 teszt

Érdekes figyelemmel kísérni az egyes gyártók tükör nélküli fényképezőgépekhez való hozzáállását. Teljesen egyértelmű, hogy a Fujifilm, Olympus és a Panasonic számára a MILC-ek adják a fő csapásirányt és az is, hogy ma már a Sony is elsősorban MILC-ekben gondolkozik, a félig áteresztő tükrös rendszerét csak minimális fejlesztésekkel igyekszik életben tartani. Nem úgy a két nagy DSLR gyártó, a Canon és a Nikon, akiken viszont azt lehetett eddig észrevenni, hogy nem nagyon akaródzik igazán komoly MILC-et tervezni. Eddig.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 J5 teszt

A Nikon még tavaly jelentette be a cserélhető objektíves tükör nélküli rendszerének eddigi legnagyobb felbontású darabját, a 20 Mpixeles szenzorral szerelt aprócska 1 J5-öt. A „kis gép, remek képminőség” elv alapján épített fényképezőgép elsősorban a nagyobb DSLR-rel nem szimpatizáló, de a kompaktok képminőségénél jobbat igénylő amatőr fotósok számára lehet ideális darab.
Tovább a tesztre >>

Olympus PEN-F teszt

Pár napig kezünk közé kaparinthattuk az Olympus januárban bejelentett új, retró külsejű fényképezőgépét, a 20 Mpixeles PEN-F-et. Sajnos részletes tesztet most nem tudtunk végezni, de rövid bemutatónkban igyekeztünk minden fontos lényegi részt megmutatni, így nem marad ki a képminőség és zajtesztünk sem.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GX8 teszt

A Panasonic a DMX-GX7 után közel 2 évvel, ez év nyarán jelentette be az utódmodellt, a felsőközép kategóriás DMC-GX8-at. A MILC-ek között a méretesebb, ugyanakkor az okosabbak közé tartozó gép képességeivel kevesek lehetnek elégedetlenek. Cikkünkben részletesen beszámolunk róla, hogy mely téren lépett előrébb az új modell, illetve kiderül az is, hogy mi hiányozhat még ebből a gépből egy komoly fotósnak.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GF7 teszt

A Panasonic egy kis szünetet hagyva idén év elején frissítette cserélhető objektíves tükör nélküli (MILC) gépeinek egyik belépőszintű szériáját, a GF családot. Az aprócska, könnyű gép nem csak külsőben, de beltartalomban is megváltozott, az új szenzor mellett a gép szolgáltatásait is kibővítették. A felnyitható LCD-s rendszer fényképezőgépet alaposan górcső alá vettük.
Tovább a tesztre >>

Canon EOS M3 teszt

A Canon év elején jelentette be új tükör nélküli cserélhető objektíves (MILC) fényképezőgépét, amely azt jelzi, hogy mégis szeretne részt venni a MILC gépek piacán. Az EOS M után elég sokat kellett várni a következő modellre, de úgy tűnik megérte. Jelentős fejlesztések kerültek ugyanis az M3 modellbe. De vajon elég lesz ez a piaci sikerhez?
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha 7R II teszt

Néhány hete elég nagy feltűnést keltett a Sony A7R II bejelentése, ami nem is csoda, hiszen a japán cég csúcs fényképezőgépéről van szó olyan képességekkel, melyeket más gyártók csúcsmodelljei is megsüvegelnének. Mi is kíváncsiak voltunk, mit tud az egyedi fullframe szenzorral szerelt készülék.
Tovább a tesztre >>

Fujifilm FinePix X-T10 teszt

Az okostelefon piacon ma már jól bejáratott szokás, hogy egy csúcstelefonnak van egy kisebb, kevesebbet tudó, de jóval olcsóbb kistestvére is. Nem mindenki tudja vagy akarja ugyanis megfizetni a csúcsmodell szolgáltatásait, amikor annak töredékét sem használná. Ez a fajta fejlesztési elgondolás a fényképezőgép iparban szintén fel-felbukkan, és így készülhetett a Fujifilm X-T1 után az X-T10 is. Vajon sikerült-e a Fujifilmnek megtalálni az egyensúlyt a jó ár és a jó szolgáltatásválaszték között?
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M5 Mark II teszt

Nemrég jelentették be, és nemrég egy előzetesben be is mutattuk már az Olympus OM-D EM5 Mark II fényképezőgépet, mely a japán cég csúcs rendszerkompakt sorozatának új büszkesége. Újdonságot egy nagyobb zsákkal hozott, úgyhogy részletes tesztünkben lesz miből mazsolázni.
Tovább a tesztre >>

Olympus PEN Lite E-PL7 teszt

Az Olympus – bár hivatalosan még nem mondott le a tükörreflexes gépeiről – az utóbbi években szinte kizárólag a MILC szegmenssel törődött. Egész szép gépparkot hoztak össze a legkülönbözőbb kivitelű fényképezőgépekből, melyeknek az egyik belépő szintje a PEN Lite sorozat. Ezúttal a széria legutóbbi modellje került kezünk ügyébe.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 S2 teszt

A Nikon ez év tavaszán frissítette MILC szériáját, s havonta egy-egy új modellt jelentett be a Nikon 1 gépcsaládon belül. A márciusi 1 V3 után áprilisban az 1 J4 következett, majd végül a sort az 1 S2 belépő szintű modell zárta májusban. Az 1 V3 és az 1 J4 már járt nálunk, most az 1 S2-n a sor. Cikkünkből kiderül, hogy milyen kompromisszumot kell kötnie annak, aki az olcsóbb, kisebb modellt választja.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 J4 teszt

Szépen bővül és szélesedik a Nikon tükör nélküli cserélhető objektíves gépeinek kínálata, van olyan modell, ami már a negyedik kiadását ünnepli. Jelen cikkünk alanyának, a cég MILC kínálatában középkategóriás Nikon 1 J4-nek az első verziója épp három éve jelent meg, és eddig minden évben megújult. A J4 egy letisztult, elegáns, kisméretű vázban hozza mindazt, amiért ezeket a gépeket kedveljük.
Tovább a tesztre >>

Samsung NX30 teszt

Ha fényképezőgépről beszélünk, a legtöbb embernek általában a Canon és a Nikon jut eszébe. Így hát nincs könnyű dolga a Samsungnak, hiszen be kell törnie magát ebbe a viszonylag belterjes területre. Samsung fényképezőgépet pedig kétféle ember vesz: aki szembe találkozik vele egy műszaki hipermarketben és ismerősen hangzik a név a tévékről, mobiltelefonokról, illetve aki tudatosan ezt keresi, mert tisztában van vele, hogy az e területen még kicsit ismeretlen név mögött komoly fejlesztések és kiváló minőséget adó termék van. Sajnos egyelőre utóbbiakból van kevesebb. Cikkünkben a Samsung legfrissebb komoly MILC-ét mutatjuk be, az utóbbi csoportot erősítve.
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha (ILCE)-6000 teszt

Tesztpadon a Sony friss, ropogós Alpha-6000-es modellje, melyet idén februárban jelentett be a cég, és nemrég került a boltokba. Részletes tesztünkben a szokásos alapossággal vizsgáltuk át töviről-hegyire a NEX-6 utódjának tekinthető rendszerkompaktot.
Tovább a tesztre >>

Leica T (Typ 701) teszt

Nemrég egy új márkát üdvözölhettünk az egyre terebélyesedő MILC klubban, a német Leicát. A távmérős filmes (és manapság digitális) fényképezőgépeivel nem kis hírnevet szerzett gyártó a Leica T (Typ 701) nevű gépvázzal vágott bele a rendszerkompaktok fejlesztésébe. Szorgalmasabb olvasóink bizonyára elolvasták már róla előzetesünket, most itt a részletes teszt.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 V3 teszt

A Nikon a felsőbb kategóriás 1 V szériáját legutóbb a 2012-es Photokina előtt frissítette, amely ca. 1,5 évvel ezelőtt történt. Ez bőven elég idő arra, hogy a nagy japán gyártó kihozza a MILC gépeinek legújabb modelljét, amelyet márciusban meg is tett. Az új gép jópár ponton előrébb mutat elődjénél, így az exkluzív bemutató után a részletes teszt előtt is kíváncsian vettük kézbe a masinát.
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M10 teszt

Idén január végén érkezett az OM-D sorozat harmadik dobása, az E-M10, mely az eddigi legkisebb modell a szérián belül. Nem könnyű a legkisebbnek lenni két olyan nagyágyú mellett, mint az Olympus MILC világot felforgató E-M5 és nagyobb testvére az E-M1 csúcsmodell. Kicsi a bors, de erős! Vagy, nem? Mindjárt kiderült a tesztből.
Tovább a tesztre >>

Fujifilm FinePix X-T1 teszt

Néhány hete jelentették be a FinePix X-széria legújabb tagját az X-T1-et, mely úgy tűnik a sorozat elmúlt időszakban megjelent olcsóbb modelljei után a felső szegmenst célozta meg. Elég csak ránézni és látszik, hogy ez a fényképezőgép nem viccel. Ahogy mi sem. Abszolút komoly, részletes bemutató következik!
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GM1 teszt

Soha nem volt még ennyire C (vagyis kompakt) a milC. Még nem tudni hol a verseny vége és meddig zsugorodhatnak ezek a gépek, de kétségtelen, hogy ezen út egyik mérföldköve a 2013 októberében bejelentett Panasonic Lumix DMC-GM1. Részletes tesztünk ezúttal a Panasonic és a jelenlegi rendszerkompakt kínálat legkisebbjét mutatja be.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 AW1 teszt

Elérkezett a vízálló cserélhető objektíves fényképezőgépek kora. Bár a Nikon 1 AW1 megjelenése nem világtörténelmi léptékben korszakalkotó esemény, de a kalandos lelkületű fotósok figyelmét és egy részletes tesztet mindenképpen megérdemel.
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M1 teszt

Hazai viszonylatban viszonylag gyorsan asztalunkon termett egy tesztelhető végleges példány az Olympus új büszkeségéből, az OM-D E-M1 modellből. Az alig egy hónapja bejelentett gép egyben a cserélhető objektíves kompaktok zászlóshajójának is számít. Nem csoda hát, hogy mi is tűkön ültünk már, hogy közelebbről is szemügyre vehessük.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GX7 teszt

Ismét egy kihagyhatatlan fényképezőgép a Panasonic MILC kínálatból, mely a kis méretet ötvözi a profi szolgáltatásokkal. A Lumix DMC-GX7 két év várakozás után bővíti két tagúvá a prémium rendszerkompakt GX-sorozatot.
Tovább a tesztre >>

Fujifilm FinePix X-M1 teszt

Íme a Fujifilm FinePix X-M1! A tökéletes példája annak, hogy japán gyártója nem csak a vastagabb pénztárcájú vevőket igyekszik megcélozni cserélhető objektíves kompaktjaival és kiegészítőivel. A nyáron bejelentett fényképezőgép egy friss példánya járt nálunk.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GF6 teszt

A G-sorozat újdonságaira szemfülesek már olvashattak tőlünk egy rövid előzetest az áprilisban bejelentett és bemutatott DMC-GF6-ról, mely akkor még csak egy korlátozottan kipróbálható darab volt, most viszont végre alaposabban kipróbálhattuk.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-G6 teszt

Nálunk járt a Panasonic tavasszal bejelentett MILC csúcsmasinája, a DMC-G6. A gyártónak a DMC-G5 után nehéz dolga volt abból a szempontból, hogy jelentős újításokat hajtson végre. A G5 ugyanis annyira jól sikerült, hogy csak néhány változtatás érhette a G6-ot, ezek azonban jelentősen megkönnyítik a kezelését, valamint néhány új, hasznos funkcióval bővítik azt. Természetesen utánajártunk, mik ezek az újítások.
Tovább a tesztre >>

Olympus PEN E-P5 teszt

Az Olympus tavaly megjelent tükör nélküli OMD E-M5 modellje után bizonyára sokan várták, hogy a PEN széria is hasonlóan jó frissítéseket kapjon. Az kívánságok gyorsan teljesültek, legalábbis az E-PM és E-PL termékvonalon. A komolyabb képességű E-P vonalon azonban még jóideig az E-P3 maradt a trónon. Május egyik legszebb napján viszont megtört a jég, s végre az Olympus bejelentette a negyedik PEN E-P gépet, az E-P5-öt. A nem meglepő módon OMD E-M5 és PEN E-PL5 közé ékelődő modellt jó alaposan kipróbáltuk.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GH3 teszt

Hosszú várakozás után végre a Panasonic csúcsgépének egy tesztpéldánya is landolt a szerkesztőségünkben. Teszt szempontból kihagyhatatlan példány a GH3 névre keresztelt készülék, hiszen a MILC szegmens krémjéhez tartozik, így hát mi más mutathatná meg ékesebben, hol is tartanak a rendszerkompaktok az új évezred második évtizedében?
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 J3 teszt

Nikon 1 J3 tesztA Nikon idén januárban frissítette olcsóbb Nikon 1-es fényképezőgépeit tartalmazó 1 J szériát, s bejelentette az 1 J3-at. Aki egy kicsit jobban odafigyelt a tavalyi 1 J2-re, tudhatja, hogy az nem hozott átütő újdonságot. Az 1 J3 azonban tartogat jópár változást, ráadásul e modell mellett egy még olcsóbb 1 S1 jelű is megjelent. Mindkét új Nikon MILC-et kipróbáltuk, most az 1 J3-on a sor.
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha NEX-6 teszt

Sony Alpha NEX-6 tesztOlcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, de a népi bölcseletnek sem lehet mindig igaza. Példának itt van mindjárt a Sony Alpha NEX-6, mely első ránézésre a NEX-7 olcsóbb kiadása. Azt viszont, hogy a leve milyen híg, eldöntjük mindjárt egy alaposabb mustrán.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 S1 teszt

Nikon 1 S1 tesztBár a Nikon jól láthatóan nem akar házon belüli konkurenciát teremteni tükörreflexes gépei számára, elég szép sebességgel adja ki cserélhető objektíves rendszerkompaktjait is. A Nikon 1 néven futó sorozat néhány hónapja a legegyszerűbb tagját köszönthette, mely az S1 nevet kapta. A csinos és színes gépet mi sem hagyhattuk ki a tesztelendők sorából.
Tovább a tesztre >>

Canon EOS M teszt

Canon EOS M tesztA Canon egyelőre úgy tűnik, utolsónak lépett be a tükör nélküli cserélhető objektíves (MILC) szegmensbe. A hosszú várakozás után végre a Canon tulajdonosok is vásárolhatnak kis méretű gépet DSLR-jük mellé, vagy persze helyett. A piacon ma már bőséges a választék, így a Canon ebből kifolyólag nehéz startnak néz elébe, hiszen sok vetélytárs akad már, amik mind-mind megszorongathatják. De vajon tudják?
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 J2 teszt

Nikon 1 J2 tesztA Nikon tavaly nyár végén frissített MILC-ei közül a komolyabb 1 V2-t már bemutattuk, most az 1 J2-t is sorra kerítjük. Az 1 V2-nél jóval kedvezőbb áron piacra kerülő új masina javarészt az 1 J1-re épül, különbség is csak néhány adódik, de ezekről vásárlás előtt azért érdemes tudnunk.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 V2 teszt

Nikon 1 V2 tesztA Photokina alkalmából jópár új fényképezőgép jelent meg. Ezek között vannak nagyon és vannak kevésbé érdekes darabok. A Nikon 1 V2 az érdekesebbek közé tartozik, hiszen új szenzor köré épül, s a gép szolgáltatásait is átszabták. Vajon ki tudja-e szolgálni a még csak most terjedő MILC kategóriával szemben támasztott elvárásokat a Nikon második szériás tükör nélküli fényképezőgépe? Az biztos, hogy a fókuszrendszere még mindig egyedülállónak számít, így máris egy piros ponttal indít a V2.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-PM2 teszt

Olympus E-PM2 tesztA Photokina 2012 első napján két új MILC-et jelentett be, a PEN Lite E-PL5-öt és a PEN Mini E-PM2-t. Az E-PL5-tel már megismerkedtünk korábbi tesztünkben, most az E-PM2-n a sor. Vajon most is csak nüansznyi különbséget találunk az E-PL5-höz képest, mint anno az E-PM1 és E-PL3 között? Vagy jobban széthúzta a szolgáltatásválasztékot az Olympus? Érdekli? Tartson velünk, mert most ízekre szedjük az E-PM2-t.
Tovább a tesztre >>

Fujifilm FinePix X-E1 teszt

Fujifilm FinePix X-E1 tesztAki, mint a kisgyerek a csokival tömött kirakat előtt, csorgó nyállal bámulta a közel elérhetetlen Fujifilm FinePix X-Pro1-et, néhány hónapja biztos felkapta a fejét a frissen bejelentett X-E1 hallatán. Közel ugyanaz a retro hangulatú váz, és hasonló képességek, olcsóbban? Na, ezt nekünk is látnunk és tesztelnünk kellett.
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha NEX-5R teszt

Sony Alpha NEX-5R tesztIgazán friss Sony MILC-et sikerült a karmaink közé kaparintani, nevezetesen a Photokinára bejelentett Alpha NEX-5R-t, mely természetesen alapjaiban a NEX-5N-re épül, de szolgál pár olyan újdonsággal, melyek alapvetően változtathatják meg a Sony MILC-eihez való hozzáállást. Ezek pedig az élességállítást jelentősen gyorsító fázis-különség érzékelő pontok, illetve a beépített WiFi vevő, amelynek köszönhetően nem csak képeket tölthetünk át számítógépre, vagy oszthatunk meg a facebookon, hanem vezérelni is tudjuk a készüléket. Érdeklik a részletek? Tartson velünk!
Tovább a tesztre >>

Olympus E-PL5 teszt

Olympus E-PL5 tesztAz Olympus a Photokina első (pontosabban nulladik) napján jelentette be új fényképezőgépeit, melyek között a PEN Mini E-PM2 és a kicsit komolyabb PEN Lite E-PL5 hivatott a MILC portfólió megújítására. E tesztünk alanya, a PEN Lite E-PL5 a termékcsalád legfelső tagját jelentő OM-D E-M5 és a belépőszintet adó PEN Mini E-PM2 közé alulról ékelődik be.
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha NEX-F3 teszt

Sony Alpha NEX-F3 tesztNálunk járt a Sony új, belépő szintre pozicionált MILC gépe, melyről kiderült, hogy bizonyos szempontból sokkal közelebb van a NEX-5N-hez, mint az egyébként talán elődnek tekinthető NEX-3-hoz. A napjaink elvárásaihoz igazított szolgáltatás választék, a kényelmes markolat és a nem túl kicsi váz mind a pozitívumok közé tartozik. Akad persze kellemetlenebb rész is. Hogy mi? Cikkünkből kiderül.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-G5 teszt

Panasonic Lumix DMC-G5 tesztNéhány hete, a Panasonic budapesti bemutatóján akadt először kezünkbe a Lumix DMC-G5 típusnevű új rendszerkompakt. Azóta egy végleges, bolti példányt is sikerült szereznünk, hogy szokás szerint kivallassuk. Kínvallatásra azonban nem volt szükség, hiszen a gép kezesbárányként dolgozott. Íme, vele kapcsolatos tapasztalataink.
Tovább a tesztre >>

Pentax K-01 teszt

Pentax K-01 tesztA Pentax tavaly dobta piacra első cserélhető objektíves tükör nélküli gépét, a kis szenzoros Pentax Q-t. A sorból kissé kilógó modell után idén jelentette be a K-01-et, mely már APS-C képérzékelőt használ. A MILC-ek közé talán jobban beillő gépnél azért most is találunk néhány olyan megoldást, ami fejvakarásra ösztönöz. Mindenesetre mi kipróbáltuk a Pentax új MILC-ét, egy 40mm-es pancake objektívvel.
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha NEX-7 teszt

Sony Alpha NEX-7 tesztA Sony NEX-5N után nálunk járt a Sony legkomolyabb tükör nélküli cserélhető objektíves gépe, mely kellően sok eltérést mutat az olcsóbb NEX-5N-nel szemben ahhoz, hogy igazán felső kategóriásnak nevezhessük. A 24 Mpixeles MILC gépbe jópár komoly szolgáltatás került, emellett képminőségére se lehet panasz. A kérdés persze már csak az, hogy lehetséges-e kihasználni ezt a nagy felbontást a jelenlegi objektívparkkal. Reményeink szerint cikkünkből és tesztképeinkből ez is kiderül.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-PM1 teszt

Olympus E-PM1 tesztTavaly az Olympus három új modellel bővítette MILC-eket kínáló PEN családját. Az E-P3 és E-PL3 tesztjeit már elvégeztük korábban, már csak a legolcsóbb E-PM1-gyel vagyunk adósak. Az Olympus PEN Mini E-PM1 a belépőszinten indul a vásárlók kegyeiért, de kedvező ára ellenére ne gondoljuk, hogy sok mindenről le kell mondanunk a komolyabb PEN-ek tulajdonságaiból.
Tovább a tesztre >>

Olympus OM-D E-M5 teszt

Olympus OM-D E-M5 tesztAz Olympus ez év februárjában egy teljesen új irányba, a felső kategóriás gépek felé bővítette cserélhető objektíves tükör nélküli (MILC) kínálatát. A nyitás első jeleként bemutatott Olympus E-M5 a mikro négyharmados rendszerbe eddig szerelt legnagyobb felbontású érzékelőt, öt tengelyen korrigáló képstabilizátort, kiváló felbontású EVF-et és egy OLED kijelzőt is kapott. A fényképezőgép a korábbi PEN modellekhez hasonlóan megint a retro hangulatra épít, de a gyár egy másik klasszikus sorozata után már az OM-D családnevet kapta.
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha NEX-5N teszt

Sony Alpha NEX-5N tesztA Sony tavaly nyár végén egy már meglévő modell aktualizálásával és egy teljesen új, váratlanul nagy felbontású modell bemutatásával frissítette tükör nélküli fényképezőgép kínálatát. A két gép közül először a 16 megapixeles szenzorral szerelt NEX-5N lett az áldozatunk. A rendkívül apró fényképezőgép a NEX-5 továbbfejlesztett, okosított változata, amiben az érzékenység akár ISO25600-ig is felemelhető.
Tovább a tesztre >>

Fujifilm FinePix X-Pro1 teszt

Fujifilm FinePix X-Pro1 tesztTavaly már szinte nyílt titok volt, hogy nem a FinePix X100 marad Fujifilm utóbbi években tett legkomolyabb próbálkozása a nagy érzékelős fényképezőgépek terén. Készül a cserélhető objektíves változat, melynél csak abban lehettünk biztosak, hogy a népszerű retro külsőt kapja majd. A szóbeszéd idén valósággá vált. Az első darabok pedig mostanság landolnak a boltok polcain…egy közülük pedig a kezeink között.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GX1 teszt

Panasonic Lumix DMC-GX1 tesztA Canon a két évvel ezelőtti PowerShot G12-nél meglehetősen visszafogott fejlesztéseket eszközölt. Idén azonban nagyott durrantott, s megjelent első nagy szenzoros kompakt gépével, mely talán egy közelgő cserélhető objektíves tükör nélküli rendszerkompakt előszele is egyben. Az 1,5″ méretű CMOS szenzorral szerelt PowerShot G1X a MILC-ek kitobjektívjeinél jobb átfogású, 4×-es zoomobjektívvel készül. Vajon képes megszorongati a G1X a MILC-eket?
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GF3 teszt

Panasonic Lumix DMC-GF3 tesztA Panasonic addig gyúrta a GF2-őt, legkisebb cserélhető objektíves gépét, míg végül sikerült megalkotnia annál is kisebb utódját, a GF3-mat. Kidobtak ezt meg azt, beletettek emezt és amazt, mi pedig végre kézbe vehettük és részletesebben is letesztelhettük a GF sorozat eddigi legkisebb és legegyszerűbb modelljét. Cikkünk főleg az „emezekről” és „amazokról” szól.
Tovább a tesztre >>

Samsung NX200 teszt

Samsung NX200 tesztA Samsung szeptemberben jelentette be az NX100 modellt leváltó új tükörnélküli cserélhető objektíves fényképezőgépét, az NX200-at. A nagy sebességű CMOS szenzort kapott modell sokkal gyorsabb sorozatot, jobb felbontású videófelvételt és kisebb méretű vázat kínál. Emellett persze további apróságok is gazdagítják, melyekre szintén kitérünk majd cikkünkben.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 J1 teszt

Nikon 1 J1 tesztSok mindennel megvádolhat minket a fotós közösség, de azzal biztosan nem, hogy nem foglalkozunk eleget a Nikon új tükör nélküli rendszerével. Nemrégiben a Nikon 1 V1-et veséztük ki, most vegyük sorra a kisebb, beépített vakuval is ellátott, s nem utolsó sorban kedvezőbb árú Nikon 1 J1-et.
Tovább a tesztre >>

Nikon 1 V1 teszt

Nikon 1 V1 tesztA Nikon szinte teljes titokban tartotta az 1 széria fejlesztését, s alig-alig szivárgott ki információ a bejelentés előtt. 1 héttel ezelőtt aztán végül mindenki hivatalos forrásból is megtudhatta: a Nikon is belép a MILC piacra. Az új rendszer olyan jól sikerült, hogy még a régebbi gyártóknak is van mit ellesni a Nikontól. Persze minden éremnek két oldala van, így a Nikon is ejtett hibákat, melyekre természetesen mi is kitérünk. A két megjelent fényképezőgép közül elsőként a kissé komolyabb, de beépített vakuval nem rendelkező Nikon 1 V1-et vizsgáljuk meg részletesen, ezt követi majd hamarosan az 1 J1 tesztje.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-PL3 teszt

Olympus E-PL3 tesztA június végi nagy Olympus bejelentés során három új modellel frissült a PEN család. A legkomolyabb E-P3-at már górcső alá vettük, most ideje kipróbálni a megfizethetőbb, de bizonyos szempontokból kompromisszumosabb E-PL3-at is. Az akár tömeg MILC-é is nővekedhető Pen Light E-PL3-nak érdekes módon azonban olyan tulajdonsága is van, amely az E-P3 fölé is helyezhetné. Kíváncsi a részletekre? Olvassa el részletes tesztünket.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-P3 teszt

Olympus E-P3 tesztJúnius végén nagy sajtóeseménnyel együtt jelentették be az Olympus új tükör nélküli cserélhető objektíves PEN gépeit. A legkomolyabb E-P3-mal már akkor tudtunk fotózni, most azonban részletes teszten is megnyúzzuk kicsit, s a pontos szolgáltatásokat is feltérképezzük.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-G3 teszt

Panasonic Lumix DMC-G3 tesztMég kisebb méret, még jobb felbontású álló-, és mozgóképek, még gyorsabb sorozat. Ha egy mondatban kéne összefoglalnunk, talán így jellemezhetnénk a Panasonic Lumix DMC-G3-at a japán cég egyik legfrissebb Mikro 4/3”-os, cserélhető objektíves gépét. Szerencsére nem kell csupán egy mondatra szorítkoznunk, így a géppel kapcsolatos tapasztalatainkat inkább a következő részletes tesztben osztanánk meg az olvasókkal.
Tovább a tesztre >>

Samsung NX11 teszt

Samsung NX11 tesztA tavalyi év utolsó napjaira időzítette a Samsung legfrissebb MILC fényképezőgépe az NX11 bejelentését. Az új modell a közel egy évvel azelőtt megjelent NX10 szoftveresen javított változata. Megnéztük hát, mik azok az újdonságok, melyek miatt az NX11-et érdemes választanunk.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GF2 teszt

Panasonic Lumix DMC-GF2 tesztA Panasonic Lumix DMC-GF1 a gyártó legkisebb, nagyszenzoros gépe, cserélhető objektívvel, egyszersmind cáfolata annak, hogy ekkora érzékelő és bajonett mellett már nem fér el egy vaku. A tavalyi év ősze elhozta nekünk az utódot, mely a Lumix DMC-GF2 nevet kapta, és a korábbi erények többségét megtartva új szolgáltatásokat kínál – még kisebb méretben.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-PL2 teszt

Olympus E-PL2 tesztAz Olympus igazi úttörőnek számít a tükör nélküli cserélhető objektíves gépek között, hiszen elsőként jelent meg ilyen modellel. Nem meglepő hát, hogy izgalommal vártuk a gyártó új termékét, mely az olcsóbb E-PL széria második tagjaként jelent meg. A sajtóbejelentés viszonylag szűkszavú volt, s pontos specifikációk sem álltak akkor rendelkezésre, most azonban már a fényképezőgép részletes tesztjén is túl vagyunk, melyből minden fontos tudnivaló kiderül.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GH2 teszt

Panasonic Lumix DMC-GH2 tesztHa valaki azt kérné, soroljam fel milyen szolgáltatások jellemzik leginkább a Panasonic gépeit, biztosan köztük lenne minden, ami a Lumix DMC-GH2-ben megtalálható. A cég ugyanis ebbe a gépbe sűrített mindent, amit ma a fényképezőgép gyártásról tud. A legfejlettebb Full HD videofelvételtől, a hihetetlenül gyors és könnyen kezelhető AF-rendszeren át, a 3D képességig, mindent megtalálunk a kicsi vázban. Ezek összképéről szól következő tesztünk.
Tovább a tesztre >>

Samsung NX100 teszt

Samsung NX100 tesztA trióvá bővült Samsung NX-rendszer legkisebbje az előző hónap közepének bejelentése volt, az elmúlt hetekben pedig már a boltokban is találkozhattunk első képviselőivel. Igen, az NX100-ról van szó, mely egy részletes teszt erejéig volt a vendégünk. Vizsgálódásunk egyik fő kérdése, hogy mennyiben más ez a gép nagyobb testvéréhez képest. Remélem minden választ sikerült megadnunk.
Tovább a tesztre >>

Sony Alpha NEX-5 teszt

Sony Alpha NEX-5 tesztEgy gyors előzetes erejéig már volt szerencsénk a Sony legfrissebbjéhez és legkisebbjéhez, a NEX-5-höz. Az APS-C szenzoros gépek törpéjének számító modell egyben a japán gyártó új szériájának egyik bevezető darabja is, mely az Alpha DSLR-ek legjobb tulajdonságaiból emel át néhányat a kisméretű kompaktok világába.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-G10 teszt

Panasonic Lumix DMC-G10 tesztA belépőszintű tükörreflexesek mellett egyre népszerűbbek lehetnek a szintén cserélhető objektíves, de tükör nélküli fényképezőgép rendszerek. A tömeges elterjedésnek talán leginkább az ár szab gátat, hiszen ezek a készülékek ma még többnyire drágábbak, mint egy-egy belépőszintű DSLR kit. A jég azonban megtörni látszik, hiszen az Olympus mellett a Panasonic is kihozta a maga belépő szintű MILC modelljét.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC- G2 teszt

Panasonic Lumix DMC- G2 teszt2008 őszelőjén egy viszonylag apró, fekete gép hozta lázba a digitális fényképezőgépek rajongóit. A Panasonic Lumix DMC-G1 az első nagy érzékelős, tükörnélküli, cserélhető objektíves rendszerkompakt volt. Azóta több modellel is bővült a G-széria, de a közvetlen utódot csak most, ez év márciusában jelentette be a gyártó. A boltokban nemrég megjelent készülék egy végleges példánya hozzánk is eljutott.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-PL1 teszt

Olympus E-PL1 tesztAz Olympus durván belecsapott a lecsóba, egymást érik az új MFT gépeik, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket. Az E-P1megjelenése után pár hónappal később jelent meg az E-P2, most pedig már itt a nyakunkon az E-PL1, a hibrid hibrid. Az elsődlegesen az E-P1 olcsóbb változataként beharangozott új modell ugyanis valójában az E-P1 és az E-P2 képességeinek egyfajta egyvelege. Ezen túlmenően azonban olyan funkciót is kapott, amit eddig egyik E-P modell sem kínált. Cikkünkben erre is kitérünk.
Tovább a tesztre >>

Samsung NX10 teszt

Samsung NX10 tesztNéhány hete egy új rendszer született a Samsung jóvoltából, a világ első, APS-C méretű érzékelős, cserélhető objektíves, tükör nélküli rendszere. Egyfajta hibrid – ahogy gyártója nevezi – mely magában hordozza a kompakt gépek könnyű hordozhatóságát és használatát, a digitális tükörreflexesek kínálta kiváló képminőséggel. A rendszer első képviselőjéről, a Samsung NX10-ről szól következő tesztünk.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-P2 teszt

Olympus E-P2 tesztAz Olympus tavaly jól felkavarta a digitális fényképezőgép piacot új, Micro FourThirds rendszerének első fényképezőgépével. A június közepén megjelent E-P1 elsősorban retro külsejével és szenzorméretéhez képest kis méretével hívta fel magára a figyelmet. A miniatürizálásnak persze ára is volt, ahogy az első kritikusok azonnal kiszúrták: a gépre sem vaku, sem pedig kereső nem került. Az alig néhány hónappal később bejelentett E-P2 ezek egyékének, illetve néhány egyéb hiányosság javítására hivatott.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GF1 teszt

Panasonic Lumix DMC-GF1 tesztA tükörreflexes gépek térnyerése a kiváló minőségüknek és az egyre alacsonyabb áruknak köszönhető. Van azonban egy kellemetlen tulajdonságuk: nagyok és többnyire nehezek, legalábbis a kompaktokhoz képest mindenképpen. Két gyártó, a Panasonic és az Olympus úgy gondolták, készítenek egy köztes kategóriát, amely könnyebb lehet, mint a tükrösök, de képminőségük mégis DSLR-hez méltó. A Micro FourThirds már több modellt is tartogat számunkra, a Panasonictól azonban ez az első igazán kis méretű masina.
Tovább a tesztre >>

Olympus E-P1 teszt

Olympus E-P1 tesztÖtven évvel az eredeti Olympus PEN megjelenése után a japán gyártó újra elővette a koncepciót, és az aktuálisan elérhető technológiák felhasználásával elkészítette az E-P1 modellt. Az alap gondolat szerint a PEN kicsi, könnyen használható és nagyon jó minőségű képeket készít. Részletes tesztünkben természetesen utánajártunk, hogy ez mennyire igaz. Minket meggyőzött.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-GH1 teszt

Panasonic Lumix DMC-GH1 tesztA Panasonic a Micro FourThirds rendszerbe már két modellel van jelen. Az inkább fotózásra kiélezett DMC-G1-et már korábban bemutattuk részleteiben, most a FullHD videózási képességekkel is felvértezett DMC-GH1 következik. Mivel a két gép között jelentős hasonlóság fedezhető fel, cikkünk is főként a G1-re épül. Ugorjunk is fejest a pixelekbe, s nézzük mit tartogat számunkra ez a közel 400e Ft-os kit.
Tovább a tesztre >>

Panasonic Lumix DMC-G1 teszt

Panasonic Lumix DMC-G1 tesztA Micro 4/3 rendszer jött és alaposan feltüzelte az idei nyár végét, melynek álmosító levegője az egyre szaporodó megapixelektől, a továbbfejlesztett arcfelismerő rendszerektől, és kitudja hányszoros zoomátfogásoktól volt émelyítő. Sehol egy érdekes bejelentés, ami valami új irányt mutatna, vagy legalább reményt adna a digitális fényképezőgépek jövőjét illetően. És aztán tessék! Itt a tökéletes láncszem a kompakt és tükörreflexes kategória között, melynek első képviselője néhány héttel a rendszer bejelentése után már a kiállítások sztárja volt. Nyilvánvaló volt, hogy ezt nekünk is ki kell alaposabban próbálnunk.
Tovább a tesztre >>