Miért jó a MILC?

A MILC fényképezőgépek kis méretben és kis tömegben kínálnak a DSLR-ekhez hasonló rendszert. Ezen készülékek objektívjei könnyedén cserélhetők, így akár nagylátószögű, tele, nagy zoomátfogású, vagy fix gyújtótávolságú, kiváló fényerejű objektívek is használhatók, az adott szituáció függvényében.

miert_milc01

A MILC rendszerek legfontosabb előnye a tükörreflexes fényképezőgépekkel szemben a jelentősen kisebb méret és tömeg, így az egy objektíveket tartalmazó komplett rendszer a MILC kategóriában lényegesen kisebb, mint ugyanaz az optikai minőség DSLR rendszerben. Műtermi fotózásnál mindez nyilván lényegtelen, de ha a felszerelést naphosszat cipelni kell, az előny azonnal nyilvánvaló.

Egyes MILC modellek kiváló videóképességeket is kínálnak, akár 1920×1080 pixeles FullHD felbontásban 60 kép/mp progresszív frissítéssel, 72 Mbps sávszélességgel, kitűnő minőséget adó ALL-I tömörítéssel, fejhallgató és külső sztereó mikrofon csatlakozási lehetőséggel (Panasonic Lumix DMC-GH3). Míg mások sorozat módban remekelnek, így akár 60 kép/mp sebesség is elérhető teljes, 10-14 Mpixeles felbontás mellett (Nikon 1 sorozat). Sőt, léteznek ma már teljes kisfilmes képkocka méretű szenzorral szerelt MILC gépek is, amelyek között ultragyors, akár 20 kép/mp sorozat sebességű modellek is találhatók (Sony Alpha sorozat).

miert_milc02

A különleges kialakítású, prémium modellek optikai és elektronikus keresőből összeállított hibrid keresőt kínálnak, amellyel valódi élmény a fotózás (Fujifilm FinePix X-Pro1).

Miért érdemes kompakt gép helyett MILC-et vennem?

Miért érdemes tükörreflexes gép helyet MILC-et vennem?

Megnézem a MILC gépek tesztjeit a Pixinfón

A MILC használók gépükről alkotott véleménye érdekel.