Leica SL

Bár a távmérős fényképezőgépeket eddig is lehetett tükör nélküli cserélhető objektíves gépeknek nevezni, s APS-C fronton már 2014-ben elhozta a német cég a MILC-eket, az igazi „Leica” MILC-ek kiváló elektronikus keresővel egy évvel később, az SL széria bevezetésével jöttek el.

Az elektronikus keresővel is ellátott, teljes Leica képkocka méretű szenzor köré épülő fényképezőgép a legfelső kategóriába sorolható. Nem csak képminőségével, de kiváló, akár 4k felbontású videófelvételi képességével, V-Log L Gamma lehetőséggel és gyors sorozattal kényezteti a fotográfusokat és a videográfusokat.

Az alkalmazott L bajonettre kezdetben három objektívet kínálnak a németek, a Leica Vario-Elmarit-SL 24-90mm f/2,8-4 ASPH alapzoomot, az Apo-Vario Elmarit-SL 90-280mm f/2,8-4 telezoomot és a fényerős Summilux-SL 50mm f/1.4 ASPH standard fixet. Ezeken felül adapterek segítségével bármilyen M, S, R és Cine objektívek is feltekerhetők.

2018-ban a Panasonic bemutatta L bajonettre épülő full-frame szenzoros MILC vázait (a Leica, Sigma és Panasonic által életre keltett L szövetség jegyében), innentől számítva a Leica SL rendszer az L rendszerben él tovább.

Szenzorméret: ~36 x 24 mm
Szenzor oldalarány: 3:2
Jellemző (max.) képméret: 24 megapixeltől
Objektívszorzó:
Érzékelő-objektív távolság: 19 mm
Autofókusz rendszer: hibrid (kontraszt alapú és szenzorra integrált fázis érzékelő pontok)
Stabilizátor: nincs

Az aktuális modellkínálat érdekel.
A jelenlegi objektívkínálat érdekel.
Megnézem a MILC gépek tesztjeit a Pixinfón

A MILC használók gépükről alkotott véleménye érdekel.